14 Ekim 2013

Bir Mürekkep Faresinden Doğum Günü Armağanı

Üç hafta önce, aralarında benim gibi ziyadesiyle tembel bir mürekkepseverin de bulunduğu blog yazarları arasına bir de mürekkep faresi katıldı. 

Yazmayı ve paylaşmayı seven birinin daha aramıza katılmasına çok sevindim. İşte böylece http://murekkepfaresi.blogspot.com/ adresini izlemeye başladım. 

Bu blogta latif yazılar arka arkaya geliyor ben de okuyordum. Bir gün "Hediye çekilişi..." başlıklı bir yazı gördüm. Blog yazarımız Aslı Hanım elindeki Iroshizuku'lardan birini okurlarıyla paylaşmaya karar vermişti. Daha önce Tuareg kabilesinden bir Iroshizuku ile birlikte yaşamıştım, ama mülkiyeti bana ait olmadığından geri göndermiştim. Dolayısıyla elimdeki onca mürekkep arasında bir tane bile Iroshizuku yoktu, ben de  prensiplerimden birini çiğneyiverdim o dakikada. (Aziz arkadaşlarım, bakın mürekkep insana neler yaptırıyor.) Katıldım katılmasına ama sonra çekilişlerde yüzümün pek gülmediği geldi aklıma. Yine de bir umut beklemeye başladım. 

Geçtiğimiz cuma günü de doğum günümdü. Uzun seneler, anlamsız bulduğum için doğum günlerimi kutlamadım. O gün dünya işlerinden uzak kalabilirsem "neredeyim, nereye gidiyorum" diye düşünmek bana daha iyi geliyordu. Yine de insan doğum gününden kaçamıyor bazen. Geçen sene de bir kutlamaya yakalanmıştım. Bu sene de dünya tatlısı bir kişi doğum günümü hatırladı ve bir hediye verdi. "Armağan almak güzel şeymiş meğer" dedim bu sefer. 

Galiba yaşlandıkça değişiyorum. O yüzden iki gün önce başta Rüştü Bey olmak üzere mürekkepsever arkadaşlarımdan telefonlar gelince şaşırdım. Meğer çekilişi ben kazanmışım! "Bir hediye daha" dedim kendi kendime, bu yılki doğum günü kutlaması güzel geçiyor.




Bugün de ofise geldiğimde masamda bir kutu buldum. 
 


Kutuyu açtığımda Iroshizuku ku-jaku ve gözlerimi yaşartan minik bir notla karşılaştım.

Mürekkep Faresi'ne teşekkür ediyorum. 

Daha önce yazmam gerekirdi biliyorum, ancak daha önce de itiraf ettiğim gibi çok tembelim, yazmaya üşeniyorum. 

Bu güzel vesileyle yeni blogun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.


Ku-Jaku mürekkebiyle dolu bir şişeden dünyaya bakmaya çalıştım. 

Rengi çok güzel.

Mürekkebimiz hiç bitmesin. 

7 yorum:

  1. Sizin gibi mürekkep sever biri için ne kadar güzel bir hediye. hem de doğum gününüzde. Size mürekkep gönderip sonra geri isteyen odunun davranışının yanında ne kadar güzel ve zarif paketlenmiş bir hediye.
    Hemen bir fare edinmek lazım. Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efendim, çok saygıdeğer birinden ödünç almıştım o mürekkebi. Ol kişiye laf etmeyiniz, çarpılırsınız. Fakat, evrene gönderdiğim mesajlar adresini bulmuş ki bu mürekkep geldi. Müteşekkirim kendisine.

      Sil
  2. Daha önce yaptığım yorumun ulaşıp ulaşmadığından emin olamadığım için tekrar yazıyorum :)
    ''Keşke'' demiştim, ''maddi olanaklarım size gönlünüzden geçen, size ait olmasını istediğiniz çok güzel bir dolmakalemi doğum günü hediyesi olarak verebilecek kadar geniş olsaydı''.
    Bol bol yazıp mürekkep harcayacağınız, çok güzel dolmakalemlerle tanışacağınız, huzur dolu bir yeni yaş diliyorum size.
    Bir de, kendime gülüyorum, avucunuzda ne yazdığını merak edip okumaya çalıştığım için :)
    Bence, avucunuzda bulunan mürekkebin rengi de şahane.
    Dolmakalem ve mürekkep cahiliyim; affola :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam Balkabaklarının Kraliçesi Güzel Papuçlu Kız,
      Kesin bu adamın elinde "kahrolsun bağzı şeyler yazıyordur". İyi bayramlar.

      Sil
    2. ^-^

      @sittirella: İyi dilekleriniz için müteşekkirim, o kalemi almaktan daha güzel böyle dilekleri duymak. "Huzur dolu yaş" ise gerçekleşmesini çok istediğim bir rüya galiba. Herkes gibi benim de huzura çok ihtiyacım var.

      Avucumda ise, dünyaya ördüğümüz duvarlarla ilgili bir not var. Telefonun öteki ucundaki bir ses söylemişti cümleleri. Aksilik bu ya defterimi masada bırakmıştım, unutmamak için not almalıydım, ben de elime mor bir mürekkeple yazdım.

      @ali ikizkaya,

      Ali Bey, bayram kutlamalarına takılmamak için erkenden uyanıp kaçtım bu sabah. Yine de ofiste bayram işkencesine maruz kalmama engel olmadı bu durum. Bu günlerin geçmesini bekleyeceğim artık. Keşke bu dünyadan kaçabilseydim. Mülksüzler'deki öteki gezegende olabilseydim.

      Sil
  3. Bu kadar övgü dolu bir yazı için ne yazsam bilemedim çok teşekkür ederim, Ku-Jakunun rengini beğenmenize de çok sevindim:) Umarım her zaman mutlu cümleler kurmanıza vesile olur..

    YanıtlaSil
  4. Gül güle kullanın, ben size çıktığına sevinip, kaderin isabeti :demiştim. Bir de doğum gününüzde gelmiş, tam olmuş.

    YanıtlaSil