29 Aralık 2017

2017 Notları




1. Nesin Vakfı yöneticisi boyama kitaplarının çocuklardaki yaratıcılığı öldürdüğünü söylemiş.

Ben de öyle düşünüyorum, hazır desenli boyama kitapları düşünmeye vakti olmayan yetişkinler için iyi, çocuklar için berbat bir şey.

2. Türkiye'nin ilk plak kültürü dergisi Plak Mecmuası çıktı. Yayın düzeni 3 aylık.

Her merakın kendisine ait dergisi/dergileri olmalı. Yetmez aslında, her merakın en az bir kitabı/kitapları/kütüphanesi de olmalı. Ne yazık ki hakikat öyle değil. Pek çok merakın, ilginin kendisine ait bir yayını bile yok varsa da dişe dokunur değil. Analog kültür için yapılan her girişim hayırlı bence. Tatlı yönleri de var ama çevremiz dijital kültürün acı meyveleriyle dolu maalesef.

3. Dolmakalem kartuşlarının neden ısrarla kulanılmaya devam edildiğini anlayamadığım bir yıl daha geçti. Gerçi insanın doğasında var, çöp üretmeyi seviyoruz.

4. Puşkin tepelerinin yanında duran fincanım maalesef sakarlığımdan dolayı yere düşüp kırıldı. Bu da Lamy 2000 kaybından sonra bir başka üzüntü kaynağı. Keşke kintsugi sanatını bilen birini tanısaydım. Kırık ama masamda duruyor hâlâ.

Kintsugi (veya kintsukuroi) kırılan porselen veya seramik nesneleri altın veya gümüş gibi değerli bir madeni de kullanarak birleştirme sanatı. Böylece gönülden bağlı olduğunuz bir fincanı hem kullanmaya devam ediyorsunuz hem de eskisinden daha değerli oluyor. Bence kullanmaya devam edebilmek yeterince değerli. Çünkü tamir edilebilen şeyler çok değerli.



5. Bu yıl en sevdiğim mürekkep yine Sailor Doyou oldu. (Aniki mürekkeplerin yeri ayrı, onlar sınıflandırma dışı. Özellikle Küba.)

6. Her şeyin başı sağlık.

İyi seneler olsun.

7 yorum:

  1. Uzun süren aradan sonra size de iyi yıllar her şey gönlünüzce olsun

    YanıtlaSil
  2. Yeni yılınız mutluluk ,sevgi,sağlık ,yeni kitaplar,dolma kalemler ve mürekkeplerle gelsin.Bu arada kartuş meselesine tekrar değindiğiniz için sağolun.Çünkü biz dolmakalem severler olarak bu konuda pazarda birlik olup baskı kurabilmeliyiz diye düşünüyorum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kampanya düzenlemek yanlış tabii, isteyen istediği yöntemi kullanır. Bu biraz da "Sigarayı bırak artık" demeye benziyor. Alınacak cevap kalp kırıcı olabilir. Dolmakalem kartuşlarından çok memnun olan var mı bilmiyorum. İlk defa dolmakalem alanlara dayatılması yanlış sadece. Kartuş kullananları da anlıyorum, kuşkusuz pratik fakat çok acemice bir yöntem gibi geliyor bana. Bir mürekkep şişesi almak ve kalemin mürekkep içmesini sağlamak varken dünyayı kaplayan plastik çöp dağlarına katkıda bulunmayı istemem.

      Sil
  3. Kırılan fincan için üzüldüm, bir ihtimal epoksi yahut maketçilerin kullandığı putty macunları kullanılarak onarılabilir, ama biraz acılı bir süreç olacağı kanaatindeyim. Yeni yılınız kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  4. ne güzel yazılar yazıyorsunuz. Hangi yazınızı okursam okuyayım sıkılmadan şiir gibi okuyorum.
    teşekkür ediyorum yazılarınızın devamını ve sürekliliğini bekliyorum.
    Medya TV

    YanıtlaSil
  5. geçenlerde çok sevdiğim bir fincan kırıldı. içim gitti çöpe koyarken. bu sanatı da ilk defa duydum ama maalesef bizim evde kırılan eşya tutulmaz uğursuzluk getirir düşüncemiz(inancımız) yüzünden :))

    YanıtlaSil