05 Şubat 2015

Mürekkepbalığı'ndan haberler





Mürekkepbalığı matbaada. 

Büyük olasılıkla yarın veya cumartesi günü ona dokunabileceğiz. Pazartesi günü de abonelere ve kitabevlerine göndermeye başlayacağız.

Diğer sayıları da seviyorum ama en güzel sayımız bu oldu diye düşünüyorum. O kadar güzel yazılar var ki, keşke benim de bir yazım olsaydı diye hayıflanıyorum hâlâ. Etem Çalışkan'ın söylediği cümleler aklımdan çıkmıyor mesela, ömrünü yazıya adamış bir insanla sohbet etmek harika bir duygu.

Anlatacak çok şey var. Melike Çakan arkadaşımızın hazırladığı  Bruno Taut, Junee Lim, Ana Reinert ve diğer bloggerların dolmakalem ve mürekkep anketine cevaplarının da okunmaya değer olduğunu düşünüyorum.


Ne yazık ki çok istediğim halde bazı yazılara yer kalmadı. Onları beşinci sayımıza bırakmak zorunda kaldık.



“İklim, insanları ve yazıyı etkilemiştir.”

"Paylaşarak çoğalır turnalar..."

12 yorum:

  1. Dört gözle bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. heyecanli bekleyis nihayete erdi demek.pazartesini iple cekiyorum.izmit te satisi olacak mi bilginiz var mi yoksa sadece istanbul dan mi alabilecegiz ;(

    YanıtlaSil
  3. resimdeki murekkep nedir.cok hos bir kahverengimsi yesil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Miaa,
      Bu ve önceki mesajları mesajları yorgunluk, yoğunluk ve yüzlerce mesajın içinden ayıklama, evde internet bağlantısının yokluğu, telefonda e-postalara bakmanın güçlüğü gibi nedenlerden dolayı atlamışım, özür dilerim.

      - Sorulara gelince: İzmit'te bize önerebileceğiniz bir kitabevi var mı? Belki oraya göndeririz. Olmazsa adresinize gönderebiliriz. (murekkepbaligidergisi@gmail.com'a adresinizi bildirmeniz halinde ayrıntıları hallederiz.)

      - Fotoğraftaki mürekkepkep Diamine firmasının 150. yılını kutlamak için çıkardığı mürekkep serisinden Safari ismi verilen hoş bir yeşil.

      Sevgiler

      Sil
  4. YENİ SAYINIZ HAYIRLI OLSUN.ETEM ÇALIŞKAN HOCAMIZ NELER SÖYLEMİŞ ÇOK MERAK EDİYORUM.SELAMLAR

    YanıtlaSil
  5. Ankara' da nerelerden bulabiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da Turhan Kitabevi, (Yüksel Cad.No:8/32 Kızılay) ve Dost Kitabevi (Karanfil Sokak, N0: 11, Kızılay) Mürekkepbalığı'mızı bulabileceğiniz yerler. Fakat son sayı yeni kargolandı, bir-iki gün sonra ancak ulaşabilirsiniz. Bu arada eski sayıları görmek isterseniz bu adı geçen yerlere bakın derim.

      Sil
  6. Sevgili Bizans,
    Aslında bu yorumu yeni yıl üzerine yaptığın paylaşımın altına yazmaya niyetlenmiştim fakat bu balığın yeni sayısına kısmetmiş. Bir Ankaralı olarak Mürekkepbalığı'nın tüm sayılarını İstanbul'dan aldım. Her yeni sayıda bir sebepten İstanbul'daydım. Hepsi tamamen tesadüftü.
    Son sayıdan bu yana epey zaman geçti, hayatlarımızda da türlü türlü şeyler değişti. Bu sürede kaleme, yazıya ve Mürekkepbalığı'na çok ihtiyaç duyduğum oldu. İstanbul'a eskisi kadar yolum düşmüyor artık. Yeni sayıyı bu haftasonu Ankara'dan edineceğim. Eski bir dostla kavuşmak gibi, dertleşmek gibi olacak. Bunundan o kadar eminim ki!
    Orta Anadolu'nun küçücük bir şehrinden selam ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naile Hanım, yorum sayfasını kontrol edeyim derken, blog sisteminin tutarsızlıkları nedeniyle daha önce görmediğim bu yorum ile karşılaştım. Özür dileyerek yayınlıyorum.

      Sil
  7. dergı harıka olmuş tıpkı oncekı sayılar gıbı sızın ve ozge hanımın ellerine sağlık
    yenı sayıyı bekliyoruz t.turan

    YanıtlaSil
  8. İlk sayıları bulmak mümkün müdür? Konya'dayız. Abone olursak ilk sayıları da gönderme şansınız var mı? Konya'ya göndermenizi isteriz elbet. Hüner Kitabevi'ne mesel. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konya Kitapsan'a sorun, dergimiz Kitapsan Kitabevleri'nde satılıyor.

      İlk sayı ise tükendi ama depoda tesadüfen bulduğumuz bir paketi CNR Kitap Fuarı'na götürdük. Yine de ben abone olacaklar için birkaç tane ayırdım. Abone olursanız gönderebilirim.

      Hüner Kitabevi ile görüşeceğim. Ben teşekkür ederim.

      Sil