27 Ekim 2018

Natürmort



Kıymetli mürekkepler, gündüz ışığı ile yıkanan Sheaffer NoNonsense, yeni defterler gelene kadar bitmesin diye azar azar yazdığım son Aniki defter ve akşam saatlerinde artık olmayan 2 mandalina.

6 yorum:

  1. bilemiyorum altan.
    son zamanlarda galiba çok duygusallaştım ki şu fotoğrafa bile dakikalarca bakıp o mürekkeplerle o kağıtlara hangi duyguların aktarıldığını hayal ediyorum.
    bazen yazarken o yazdığımız şeyin hiç kimse tarafından okunmayacak olması bana öyle bir güven veriyor ki. sadece yazıyorum. mürekkebim bitene kadar yazıyorum. tabi kalemim sızdırdığı için biraz çabuk bitiyor. olsun sızdırsın. demek ki mürekkep özgürlüğüne öyle düşkün ki kalemin içinde beklemeye bile dayanamıyor. parmaklarım sürekli mavi olsa da o kalemi doldurduğum her seferde sanki kalemin içine yepyeni mutluluklar, her okuyuşta farklı anlamlar çıkaracağım felsefik yazılar ile dolduruyorum. Ne güzel bir gece, sanki daha aydınlık, sanki bir kapı yarınlara aralık, hem yarından önceki büyük umutlara, hem dünden sonraki pişmanlıklar karışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ben felsefi şeyler yazamıyorum. Daha çok alışveriş listeleri, kitaplar ve yazarlara ilişkin küçük notlar, fotoğraf sanatçıları, zaman ve fotoğraf üzerine karalamalar, kimi müzisyenler, sanat eserleri, ressamlar, tablolar ve belki şiir, o da uzun boylu değil, haiku cinsinden.

      Yalnız bana sorarsanız o kalem tamir edilmeli veya yeni bir kalem alınmalı. Malum mürekkep şişeleri altın değerinde şimdi. (Bir Iroshizu şişesi çeyrek altından daha pahalı.) Neden bilmem aklıma Pilot Kaküno geldi. Bence felsefi notlar için ideal bir kalem.

      Sil
  2. ve akşam saatlerinde artık olmayan 2 mandalina.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Her mandalina bir şiirdir. Farkında olmalıyız.

      Sil