Kadir kıymet bilir bir dostumun kalemi. Silme bezi de bana ait. |
Bugün dolmakalem günü.
Dolmakalem bize çok yaşlı gelse de insanlık tarihindeki yazı araçları arasında en genç olanlarından biri. Halen geliştirilmeye devam edilen bir icat ve her sene yeni patentler alınıyor. Ölmeye yüz tutan bir kültürün son temsilcilerinden biri acaba neden son yıllarda kendine bir yer buldu? Bunun pek çok nedeni olabilir elbette, benim aklıma gelen neden çağımızın pek çok aracının bize mutsuzluk vermesi. Dolmakalem bir kurtarıcı gibi yerleştiği hayatımızda kendine bir yer ediniyor ve onunla ilgilenmek, onunla ilgili konuşmak bize iyi geliyor.
Ben de bu kişilerden biriyim, dolmakalemi temizlerken dertlerimi unutuyorum.
Merhaba, ben de geçen hafta çok güzel bir dolma kalem aldım. Günlük yazıyorum onunla. En son ilkokulda el yazısı dersinde kullanmıştım dolma kalemi. Kalemleri çok sevdiğim için dolma kaleme geri döneyim dedim. Bu temizleme bezinden yeni haberim oluyor ama. Ben de yazdıtan sonra fark ediyorum ki elim hep mürekkep olmuş. Bu normal mi acaba? Kalemim bozulduysa çok üzülürüm:(
YanıtlaSilMerhabalar, daha önce telefonumdan yazdıklarım uçmuş, yeniden yazıyorum:
SilEvvela, yeni dolmakaleminiz hayırlı olsun. Elinizin mürekkep olması normal değil. Dolmakalemin uç kısmına parmaklarınız değiyorsa normal tabii. Metal uç ve altındaki damak bölgesine dokunmanın böyle sonuçları olur.
İkinci olasılık --daha kötü olanı-- kalemin mürekkep sızdırıyor olma ihtimalidir. Bir süre kaleminizi izleyin. Mesela bir bezle temizleyin önce ve uç kısmına hiç dokunmadan yazmaya çalışın. Normal koşullarda mekanik bir arıza yoksa ve dikkatli olduysanız elinizde leke olması imkansız.
Temizleme bezi de öyle büyütülecek bir şey değil, ben mürekkep doldurduktan sonra kalemin şişenin içine giren kısmını temizliyorum bu bezle. Pamuklu bir kumaş parçası en güzeli bence. Siz de evde böyle bir bez bulun kendinize, çok işinize yarayacaktır.
Kaleminizin ciddi bir sorunu varsa eeğer aldığınız yere götürmenizi ve diğiştirilmesini talep etmenizi öneriyorum.
bence dolmakalem, sanal iletisime karsi bir direnis; dokunmatik ekranlara inat dokunmayi sevenlerin verdigi...
YanıtlaSilDolmakalem, çok hızlı yaşarken unuttuğumuz kimi güzellikleri hatırlatıyor sanki.
SilÖncelikle yazılarınızı çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Okuduktan sonra hemen bir Şeyler yazmaya başladım. Ben de tam bir dolmakalem ve yazı tutkunuyum. Bir tane Pelikan M200 dolmakalemim var. Ama bütçem dahilinde farklı dolmakalemler almamak için kendimi zor tutuyorum bu anlatılması çok zor bir tarif. Çevremdekiler elimde dolma kalem gördüğünde beni yadırgar gibi bakıyorlar ve ben de onlara sadece dolmakalem ve yazmak sanattır diyorum fakat ne kadar ciddiye alındığımı bilmiyorum. Benim gibi Düşünen insanlara yani sizlere rastlamak çok sevindirici gerçekten mutlu oldum. Bu tutku doğrultusunda sizin bir Şeyler yapmanız takdir konusu. Fakat bunu daha fazla geliştirmek için neler yapabiliriz? Gerçekten sayımız çok az ve her geçen günde azalıyor. Saygılarımla...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Cüneyt Bey,
YanıtlaSilBu tutkuyu geliştirmek için yazmayı sürdürmemiz gerekiyor. Bu nedenle bir yazı kültürü dergisi olan Mürekkepbalığı çıkıyor. Biz yazmayı sürdürdükçe aramıza katılanlar olacaktır. Internet uçucu bir mecra, kalıcı değerler önemli bence.
size katiliyorum mehmet bey kesinlikle yazmayi surdurmeli ve daha sik yazmalisiniz.bu arada murekkepbalogi dergisi yeni sayisi ne zaman cikacak bilginiz var mi?
SilHazırlıklar bitti, kapak fotoğrafı gibi en son yapılacak işler kaldı. Bu sayı, yazı yazmayı sevenlerin en beğendiği Mürekkepbalığı dergisi olacak diye tahmin ediyorum.
Silsık yazma konusunda topa girmeyerek sasirtmadiniz yine beni ;) derginin icerigi hakkinda ipucu vererek sasirtin bari.
YanıtlaSilDergi ile ilgilenmekten bloglarıma vakit ayıramıyorum maalesef. Ama vakit bulursam başladığım bir yazıyı bitirmek ve en kısa zamanda bloga eklemek niyetindeyim.
YanıtlaSilMürekkepbalığı'nın yeni sayısında Türkiye ve dünyanın önde gelen bloggerlarına sorduğumuz iki önemli soru ve yanıtları var, sonra en iyi 10 tükenmezkalem, koku ve mürekkep ilişkisi, defter üzerine iki nefis yazı, bir dolmakalem koleksiyoncusu, kalemlerin uçlarına dair bir yazı ve edebiyattan sanata yazı kültürünün kucakladığı sürpriz yazılar var. İyi okumalar dilerim. :)
simdiden sabirsizlanmaya basladim heyecanla bekliyoruz.ozellikle koku ve murekkep takintili oldugum iki konu ;)
YanıtlaSil