Bazen net ve keskin çizgiler gerekiyor. |
Erguvan Kalem okurlarının iyi bildiği gibi dolmakalem başta olmak üzere, teknik çizim kalemleri ve kurşunkalemleri çok severim. İhtiyaçlar kararlarımıza yön veriyor, çünkü bazen net ve keskin çizgiler gerekiyor, iyi kötü her türlü kâğıt yüzeyinde arşiv kayıtları için bir mikron bile dağılmayan bir mürekkep olsa diyordum.
İşte zamanla mahçup bir zevk gibi kalemlerim arasında kendi mütevazı yerini alan 6-7 liralık bir kullan-at kalemini anlatmak istiyorum. Şimdiye kadar neden anlatmadığımı da bilmiyorum gerçi, ihmal ettiğim bir tür bu fiber uçlu çizim kalemleri. Çantamda her zaman bir tane fiber uçlu kalem bulunur. Özellikle Faber-Castell Ecco Pigment bence bu türün en hoş kalem serisi. (Bu tür kalemler üreten Staedtler, Artline ve Pilot markaların ürünleri de hiç fena değildir. Çizimle ciddi olarak ilgilenenler için seçenekler çok.
(Bu arada itiraf edeyim kalemler arasında galiba sadece tükenmezkalem konusunda katıyım, nedense bir türlü sevemedim, çok iyisi de var ama kâğıda bastıra bastıra yazmak hoşuma gitmiyor. Aşırı düşkün değilim ama mekanik kurşunkalemleri de çok seviyorum. Böyle deyince aklıma Kalemmalem blogunun efendisi Reha kardeş geldi hemen. Onunla konuşurken özellikle Pentel konusunda ortak bir beğenimiz olduğu ortaya çıkmıştı. En son beş hafta önce yazmış, yeni bir yazısını bekliyorum.)
Narin ve kırılgan bir uç gibi görünüyor ama görünüşe aldanmayalım, çok sağlam bir uç. |
Aniki defterler, kahve, Ecco Pigment ve Henri Cartier-Bresson'un hayat öyküsü. |
Metal uçlu teknik çizim kalemlerinin şöyle bir sıkıntısı vardır, kalemi dik tutarak yazmanız gerekir, lakin fiber (elyaf) uçlu kalemlerde böyle bir sıkıntı yok. İstediğiniz açıda yazabilirsiniz.
Ecco Pigment'in mavi, kırmızı ve yeşil olmak üzere başka renkleri de var, lakin bakındığım yerlerde göremedim henüz. Uç kalınlığına gelince 0.1'den başlayıp, 0.8'e kadar uzanan her türlü yazı için uygun uçları mevcut.
Çok güzel ama bunca övgüye değer mi? Abarttığımı düşünenler çıkabilir ama yalnız değilim.
Güzel bir tanıtım yazısı daha sizler böyle güzel bilgiler verdikçe bizlerde yeni kıtalar keşfetmiş kaşifler gibi oluyoruz.kaleminize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, nice kalemleri keşfedelim dilerim.
SilBirde suya dayanım meselesi var ki şahane, sayfa sular altında kalsa da yazılarınızın başına birşey gelmeyecek olması muhteşem. Eğer bu kalemi sevdiyseniz bir de Uni-Pin Fine Line serisini denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Elinize çok daha güzel oturacağını düşünüyorum. Kullan-at kalemleri seveceğinizi düşünmemiştim hiç.
YanıtlaSilTeknik çizim kalemlerinin hastasıyım. ;)
YanıtlaSilUni-Pin'i de inceleyeceğim. Teşekkür ederim. Sizin blog da öyle güzel ki insanın koşup çizime başlayası geliyor.
İğne uçlu kalemleri ben de pek severim. Ama bu kadar incelerine alışamadım gitti. Daha kalın olanları tercih ediyorum. Bir de iğne uçlu ama ucu bilyalı 0,7 olanlar varmış. Bizim memlekette bulamadım. Görselden hasret gideriyoruz. Platonik bir aşk.
YanıtlaSilMerhaba Ali Bey, iğne uçlu kalemler çok şahane ama dediğiniz gibi iyisini (ve daha üst modellerini) bulmak kolay değil.
Sil