İyi ki bu ay Arredamento Mimarlık dergisini almışım.
Almasaydım Uğur Tanyeli'nin Japon ve Türk Salatalık Turşuları: Toplumsal ve Hatta Mimari Bir Karşılaştırma başlıklı ufuk açan muhteşem yazısını okuyamayacaktım.
Geçenlerde Ekşi Sözlük'ten bir arkadaşla ne kadar az iyi derginin kaldığını konuşuyorduk. Maalesef ufuk açan bir avuç dergi kaldı şimdilerde. Arredamento Mimarlık dergisi de en iyilerden birisi. Tasarımı biraz eski geliyor bana ve kişisel nedenlerden ötürü kâğıt seçimini de yanlış buluyorum. Parlak kuşe okumayı çok zorlaştırıyor. Her şeye rağmen bunlar küçük ayrıntılar, Arredamento Mimarlık ülkemiz şartlarında muazzam bir tasarım kültürü dergisi.
Bir başarısı da şurada, masadaki Kasım 2018 sayısı derginin 325. sayısı!
Dile kolay, Arredamento Mimarlık 29 yıldır çıkıyor.
Şubat 1989'dan günümüze bir dergiyi getirmek olağanüstü bir başarıdır. Hayranlık duymamak elde değil.
Şigeru Ban veya Tadao Ando gibi büyük ama mütevazı mimarların nasıl yetiştiğini şimdi daha iyi anladım.
Uğur tanyeli'nin Akın Nalça serisinden çıkan kitapları da muhteşem, bildiğim kadarıyla bu seriden yılda bir kitap çıkıyor. Uğur Tanyeli'ye ait olan üç yahut dört kitap var. Referans kitabı olarak çok değerli kitaplar.
YanıtlaSilCan evimden vurdun beni şimdi! Akın Nalça kitap dizisine bayılıyorum. "Barok Aşırılık" var mesela şimdi elimde, enfes bir kitap güzeli. Başta Uğur Tanyeli'ye ait olanlar olmak üzere bütün diziyi toplamak istiyorum.
SilSanırım çok az baskı yapıyorlar kolay kolay bulunmuyor, Türkiye'nin Görsellik Tarihine girişi bayağı bir aramama rağmen halan bulamadım, aklıma gelmişken bir daha taramak lazım. Barok Aşırılık kitabına ben de bir ikindi vakti rastlamıştım. Her ne kadar "zarfa değil mazrufa bak" denilse de o kitap sırf cildi için bile alınır. Arada kitaplığa gözüm kayınca dalıp gidiyorum.
SilBibliyoman değilim ama bazen sevdiğim kitapları kedi niyetine sevip, okşamak istiyorum. "Barok Aşırılık" onlardan biri.
Silelinize sağlık güzel bir blog, güzel bir paylaşım.
YanıtlaSil