26 Şubat 2017

Yazı ile Fotoğraf



Hakiki bir yazı ile görüntüsü birbirinden farklıdır. Fotoğrafçılıkla da ilgilendiğim için daha iyi biliyorum, iğne ucuna benzer incecik bir ucun bulunduğu bir fotoğraf ve o uçla yazılmış yazılar göze o kadar hoş görünmüyor. Bu nedenle ister istemez bir zorunluluk gibi karşınıza çıkan hemen bütün bloglardaki fotoğraflarda gösterişli ve kalın uçların görüldüğü yine bu kalemlerden çıkmış yazıların olduğu fotoğraflar vardır. Oysa gerçek hayat öyle değil, hepimiz günlük hayatta yazılarımızı aynı uçla yazmıyor, aynı uçları beğenmiyoruz.

Oysa hakikatte uzun uzun yazı yazmak için ince uçlar daha elverişli diye düşünüyorum. (Tabii ince uçların da farklı türleri var, ben rapido denilen teknik kalemleri de günlük yazı yazmada kullandığım için genel geçer bir kaideden söz etmiyorum.)

Demek istediğim (benimki de dahil olmak üzere) sadece fotoğraflara kanıp bloglara o kadar da itibar etmeyiniz, asıl önemli olan sizin kendi tecrübeniz ve zevkinizdir.

2 yorum:

  1. Öz olsun, bize ait olsun. Eşit büyüklük yazıya ahenk getiriyor. Başkaları olmaya ne gerek var. Başka hayatı yaşar mı insan? diye de düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Bey, insanın kendisini keşfetmesi, neyi sevip neyi sevmediğini anlaması için tecrübe yaşaması gerekiyor, bu durumu anlıyorum. Sadece yanlışta ısrar edenleri, gördüğü her güzel gelen şeye aldanan insanları anlamıyorum. Ancak şunu öğrendim ki yanlışlar, doğrulardan daha ilgi çekici ve daha heyecan verici galiba. Gerçi kapitalist sistem insana yığınla şey dayatıp/satıp aptallaştırdığı için doğruyu bulmak da çok zor. En iyisi okumak öğrenmek ve her şeyi tartarak edinmek.

      Sil